Tennis

Leidse Hout Sports verzorgt trainingen voor reguliere jeugd en volwassenen.

Jeugd

TC De Leidse Hout heeft een enthousiaste groep met jeugdleden. Kinderen kunnen al vanaf 4 jaar beginnen met tennis en spelen tot 17 jaar bij de jeugd. (Vanaf 18 jaar wordt er doorgestroomd naar de senioren).

Leidse Hout Sports verzorgt alle trainingen en clinics bij TC De Leidse Hout en doet er alles aan om iedereen veel plezier te laten beleven aan de mooie sport tennis.

Wat betreft de tennislessen voor de reguliere jeugd zijn er verschillende mogelijkheden. Er kan gekozen worden voor groepsles in een 3/4/5-tal, waarbij kinderen op basis van leeftijd, niveau en beschikbaarheid worden ingedeeld. De les vindt plaats op een vaste dag en tijdstip, in een vaste groep, totaal 22 lesweken. De lestijden zijn op maandag t/m vrijdag 15.00-19.00

Naast groepslessen in een 3/4/5-tal, waarbij kinderen 1x per week trainen op een vaste dag en tijdstip, hebben we voor jeugd een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld; Tennis PlayMore. Bij dit programma train je twee keer per week, totaal 22 weken. Bovendien speel je competitie en enkele toernooien per jaar.

Ook worden er bij TC De Leidse Hout, in nauwe samenwerking met de jeugdcommissie, allerlei leuke evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan tennis instuif, Luilak toernooi, ROGG toernooien en dé feestweek van het jaar: de jeugdonderlinge. Een week waarin veel getennist wordt, maar er naast de baan ook een vol programma is met allerlei leuke activiteiten

Heb je vragen over alle mogelijkheden omtrent jeugdtennis, stuur dan een email naar info@leidsehoutsports.nl

 

Senioren

Op TC De Leidse Hout is er onder de volwassenen altijd veel enthousiasme en animo om training te volgen. Naast uiteraard het verbeteren van jouw tennisspel, is het de ideale manier om mensen te ontmoeten en ook nieuwe tenniscontacten op te bouwen.

Je kunt je inschrijven voor groepsles in een 3/4/5-tal. Je volgt dan training gedurende het hele seizoen op een vaste dag op een vast tijdstip met een vaste groep, totaal 22 weken. Er wordt vaak in groepen van 5 personen getraind vanwege het grote ledenaantal op de club. De lestijden zijn van 19.00-22.00 uur en op vrijdag ook van 10.00-12.00 uur.

Privé-les is ook mogelijk en gaat in overleg met de tennisschool. De lestijden hangen af van de beschikbaarheid van de tennisleraren.

Goed om te weten:

  • Op officiële feestdagen en tijdens vakanties is er géén training.
  • Zonder tegenbericht gaat de les altijd door, neem bij twijfel i.v.m. weersomstandigheden contact op met je trainer.
  • Bij buitenlessen hanteren we de VNT-regel (van de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren)
    • de 1e slechtweerles wordt niet ingehaald, de 2e slechtweerles wel, de 3e niet en de 4e wel. Er worden maximaal 2 slechtweerlessen ingehaald.
    • Hiervoor worden maximaal 2 weken aan het eind van de lescyclus gereserveerd.

Heb je vragen over tennis voor volwassenen, mail dan naar info@leidsehoutsports.nl.